2024 legjobban várt filmei

2024 legjobban várt filmei

2024-02-08 14:19:14 - Wakanda DC - Blog » Filmhír » 2024 legjobban várt filmei

Ó, milyen fantasztikus filmév volt 2023! Néhány évvel azután, hogy úgy tűnt, a Marvel utáni űrt próbáljuk kitölteni, a Barbenheimer nyár ismét megmutatta, hogy milyen remek filmekkel szolgál. A "Doing the Barbie – Oppenheimer dupla számla" a júliusi nyitóhétvégén a) nagyon vicces volt, és b) két teljesen különböző, kiváló minőségű filmélménnyel ajándékozta meg a nézőket. Idén talán nem lesz Barbenheimer, de vessünk egy pillantást arra, hogy szerintünk melyek lesznek 2024 legjobb filmjei, és ezt a lelkes hype érzést nehéz visszafogni. Az élenjáró filmek mind univerzum-kibővítők: a Gladiátor 2, a Dűne Második Rész és a Furiosa: A Mad Max Saga különösen kiemelkedőek. De mindegyikben van valami poros és megégett nagyszerűség, ami komolyabb és nehezebbnek tűnik, mint a legtöbb elmúlt évekbeli blockbuster. Nyilván ezeket a dolgokat évekkel előre megtervezik, de úgy tűnik, hogy inkább az Oppenheimer-irányba haladunk, mint a Barbie felé. Aztán még James Acaster is szerepet kapott az új Szellemirtókban, szóval ki tudja, mi lesz még.

Priscilla



Sophia Coppola Priscilla című filmjének bejelentése, amelyben a viszonylag ismeretlen Cailee Spaeny játszik a főszerepet, friss (és őszintén kimerítő) hullámot indított el a beszélgetésekben Elvis körül. Valóban szükségünk volt egy újabb pillantásra Graceland-be ilyen hamar, miután Baz Luhrmann csillogó biográfiafilmjével, az Elvis-szel már betörte magát a képbe? Vajon Jacob Elordi alakítása elég lesz-e, hogy felérjen Austin Butlerével és legjobb mellékszereplőjével, az akcentussal? De Coppola verziója mindig elég más volt ahhoz, hogy érdekes legyen. És valóban, a Szép álmok rendezőjének gazdag, megfontolt megközelítése Priscilla Presley életéhez (született Wagner) halk ellentéte az Elvisnak. Követjük Priscilla életét egy nyugat-németországi diákként, ahol mostohaapja amerikai légiósofficer, egészen Elvis-szel való románcáig (14 éves volt, amikor először találkoztak; ő 24). Ami következik, az egy viharos kapcsolat: néha harmóniában élnek, néha fájdalmasan, de mindig kicsit manipulatívan. Ha a második felét nem is teljesíti minden érzelmi jelzésével, a film sosem néz ki kevésbé gyönyörűnek.

The Zone of Interest



Egy otthoni dráma, amely rejtett borzalmak előtt játszódik le, a kultikus brit rendező-író, Jonathan Glazer kritikusok által elismert filmje a náci parancsnok, Rudolf Höss és családi otthonára összpontosít, amely kertje magas betonfalat oszt meg az Auschwitz koncentrációs táborral. Lazán a késő Martin Amis azonos című, 2014-es regényére építve (a "Zóna Érdeke" kifejezést a náci párt használta a koncentrációs táborok közvetlen környezetének leírására a második világháború alatt), az Esquire nemrégiben úgy jellemezte, mint egy "briliánsan kigondolt, zavarba ejtően zavaros filmet", amely arra kényszerít, hogy szembenézz a saját bűnrészünkkel azokkal a kimondhatatlan gonoszságokkal szemben, amelyek szem elől rejtve léteznek.


American fiction



Jeffrey Wright talán a pályafutása legjobb alakítását nyújtja Thelonious "Monk" Ellison professzorként, egy frusztrált tudósként, aki a kultúránkban jelenleg zajló fajok közötti beszélgetések bonyolultságait és időnként abszurditását próbálja kezelni. Monk irodalmi ambíciói - újraírta Aiszkhüloszt - nem kapnak viszonzást a kiadói iparág részéről, akik, mint ügynöke mondja neki, inkább egy "fekete könyvet" szeretnének tőle. Ezt Monk dühében meg is teszi, nagyon vicces eredménnyel, bár Cord Jefferson rendezői bemutatójának érzelmi mélysége is van, köszönhetően egy erős mellékszereplőgárdának, köztük Sterling K Brown és Issa Rae, amely segít túllépni a közvetlen és nagyon jogos szatirikus célján.


Madame Web



Az elmúlt tíz év "Pókember nélküli" Pókember filmjeinek sikere változó volt. Hogy ez egy Venom (meglepően jó) vagy egy Morbius (Morbius édesanyja) lesz, még nem látszik, de Dakota Johnson fogja alakítani Cassie Webbet - aki nappal mentős, éjszaka azonban klarinét és médium, aki be tud látni más Pókember-emberek életébe - Celeste O’Connor és az Eufória Sydney Sweeney mellett. A történet szempontjából az egyetlen információnk az, hogy mindenki veszélyben van, plusz az a videó, ahol egy vaddisznó pókot láthatunk Sydney Sweeneyt csípni, amikor éppen úgy tett, mintha egy vaddisznó pók csípné őt.


Tökéletes napok






Egy szomorú-boldog történet egy tokiói wc-tisztítóról, akinek a makulátlan rutinját egy váratlan látogató zavarja meg. A film rendezője a német művészfilmek nagymestere, Wim Wenders (Paris, Texas), a forgatókönyvet pedig a japán filmkészítő, Takuma Takasaki írta. Számítsunk némi fegyverminőségű melankóliára, egy briliáns, cannes-i legjobb színésznek járó díjjal jutalmazott alakítást a japán filmveterán, Koji Yakusho-tól – de még ha két órán keresztül eléggé szomorú nem is a legjobb időtöltésed, a sok-sok, sok-sok fehér porcelán felmosása garantáltan kielégíti azokat, akiknek a TikTok feedje tele van házimunkás ASMR-rel.

Dűne második rész



Alig pár hét múlva, miután a legkedvesebb és legfantáziadúsabb gyarmatosítóként tűnt fel bárhol is az a hely, ahol Wonka története zajlik, Timmy Chalamet visszatér Denis Villeneuve homokos eposzába. A történetünkben Paul Atreides-t épp most hagytuk ott, amikor az első rész végén csatlakozott a Fremenhez, és most végre szemtől szembe találkozik Zendaya Chani-jával. Ezúttal folytatja a családja nevében való bosszú keresését, de a szereplőgárda bővült Austin Butlerrel, Florence Pughval, Christopher Walkennel és Lea Seydouxval.

Szellemirtók: A borzongás birodalma



Az utolsó Szellemirtók film nagy kritikai bukás volt, de nagy bevételt hozott, és megnevettette azokat a szegény lelkeket, akik még mindig bosszankodnak a Kristen Wiig-féle Szellemirtókon. Miután az Utóéletben egyértelműen Stranger Things-hangulatú Aklahomában töltöttek időt, ezúttal a Spengler család visszatér a Szellemirtók szívébe: New York City-be, és egy bizonyos tűzoltólaktanyába, ahol segíteni fogják az eredeti Szellemirtókat a szellemek levadászásában. Hamarosan egy új Jégkorszak fenyegetése kerül napirendre, amit valamilyen kísérteties amulett indított el. És: James Acaster is benne lesz.


Furiosa: Történet a Mad Maxből



George Miller visszatér a kietlen sivatagba a Mad Max: A harag útjának előzményével, ezúttal Anya Taylor-Joy játszik Imperátor Furiosát Charlize Theron helyett. Épp csak az Föld ökoszisztémái összeomlásának korai szakaszában vagyunk, mintegy fél évszázaddal azután, hogy a dolgok elkezdtek szétesni, amikor Furiosát elrabolják szüleitől, és végül egy motoros hadakkal kerül kapcsolatba, akiket Dementus hadúr (Chris Hemsworth) vezet. Áthaladnak a pusztaságon a Citadel felé, ahol Fury Road főnöke, Immortan Joe irányít. Innen Furiosának meg kell küzdenie, hogy visszataláljon haza. Ez nagy lesz.


Ha kíváncsi vagy még további szuper 2024-es filmekre akkor klikk ide: TOP Filmek 2024

A cikkhez kapcsolódik:

A cikkben megemlített színészek, filmek és sorozatok adatlapjai, egy kattintással megnézhetitek a filmek előzeteseit vagy kattinthattok egy színész, sorozat adatlapjára.

Priscilla

Amikor a tinédzser Priscilla Beaulieu (Cailee Spaeny) egy partin találkozik Elvis Presley-vel, a férfi, aki máris egy meteorszerű rock 'n' roll szupersztár, a privát pillanatokban teljesen váratlanul viselkedik: szövetségesévé válik a magányban, gyengéd legjobb barátjává és első nagy szerelmévé. A szerelem és a hírnév története, amely Elvis és Priscilla viharos házassága mögött egy nagy amerikai mítosz láthatatlan oldalát tárja fel.

Tovább

Érdekvédelmi terület

Rudolf Höss, Auschwitz parancsnoka feleségével, Hedwiggel együtt megpróbál ideális életet teremteni családjuk számára a koncentrációs tábor közelében lévő rezidencián.

Tovább

Amerikai irodalom

Az Amerikai irodalom Percival Everett Erasure című regényén alapszik, mely egy elkeseredett afroamerikai íróról, Monkról (Jeffrey Wright) szól, aki annak ellenére, hogy kritikailag többnyire pozitív visszajelzéseket kap, anyagilag sokkal kevésbé sikeresek a könyvei. Az viszont tény, hogy részéről hiányzik is az igyekezet, ugyanis már teljesen elege van abból, hogy minden második (afro)amerikai bestseller a feketék identitását vizsgálja történelmi vagy szubkulturális szempontból. Egy nap azonban úgy dönt, hogy meghackeli a rendszert: álnéven, egy menekült bűnöző identitását magára öltve ír egy olyan "önéletrajzi" regényt, mely minden előbb említett konvenciónak megfelel. Meglepetésére (?) a regényt felkapja a média, sőt még arra az irodalmi díjra is esélyes, ahol Monk a zsűri tagja.

Tovább

Madame Web

Így születik egy hősnő. Cassandra Webb a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.

Tovább

Tökéletes napok

Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából.

Tovább

Dűne: Második rész

Paul Atreides egyesül a fremenekkel, miközben bosszút áll a családját elpusztító összeesküvők ellen. Paul választás előtt áll, Chani - élete szerelme - és az ismert univerzum sorsa között, és megpróbálja megakadályozni a szörnyű jövőt, amelyet csak ő láthat előre.

Tovább

Furiosa: Történet a Mad Maxből

Ki tudja, már, miért lett vége a világnak? Miért lett belőle végtelen, gonosz homoksivatag? Csak annyi biztos, hogy a világ elpusztult, és egy fiatal lányt, Furiosát elrabolják a Zöld Helyről, a Sok Anyától, és egy motoros horda meg a vezérük, Dementus viszi magával. Végigporzanak a sivatagon, és a Várat veszik célba, ahol meg a motoros hadúr meg akar küzdeni Halhatlan Joe-val és a féléltű hadfiúkból álló seregével. Furiosa viszont életben akar maradni. És haza akar jutni. Bármi áron.

Tovább

A méhész

Adam Clay (Jason Statham) nyugodt életet él méhészként. Kiderül hogy egykor egy titokzatos, titkos kormányzati ügynökség, a "Méhészek" nevű szervezet ügynöke volt. Amikor egy idős barátja öngyilkos lesz - miután átverték -, Clay bosszút áll a csalókon. Egy véres küldetés, amely egészen a csúcsig vezet...

Tovább

Argylle: A szuperkém

Amikor a visszahúzódó író, Elly Conway fiktív kémregényeinek cselekményei egy valós kémszervezet rejtett cselekedeteit kezdik tükrözni, az otthoni csendes esték a múlté válnak. Elly, macskája Alfie és Aiden, egy macskaallergiás kém társaságában száguldozik szerte a világon, hogy egy lépéssel a gyilkosok előtt járjon, miközben a határvonal a kitalált és valódi világa között kezd elmosódni.

Tovább

Gru 4

Hét év szünet után a sorozat legújabb filmjében a világ kedvenc szupergonoszból lett Anti Gonosz Liga ügynöke visszatér egy izgalmas, merész, minyonoktól hemzsegő kavalkádban, a GRU 4-ben. A világviszonylatban csaknem egymilliárd dollárt hozó 2022-es Minyonok: Gru színre lép után a mozitörténelem legjövedelmezőbb animációs sorozata új fejezettel jelentkezik, melyben Gru, Lucy és a lányok – Margo, Edith és Agnes – mellett egy új családtagot üdvözölhetünk, ifjabb Grút, akinek feltett szándéka, hogy az apját szekírozza. És ha ez nem lenne elég, Gru új ellenségekkel kerül szembe, Maxime Le Mallal, és femme fatale barátnőjével, Valentinával, és a család újból menekülni kényszerül…

Tovább

Deadpool & Rozsomák

Tovább




  • Film adatlapok: 583944
  • Sorozat adatlapok: 52775
  • Színész adatlapok: 1491050
  • Kommentek: 59
  • Film listák: 148
  • Sorozat Listák: 41
  • Színész listák: 19
  • Cikkek: 171